Contact

Home

Verhaal in De Gids

Literair tijdschrift De Gids brengt een absurd themanummer uit, in samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble, dat in maart de voorstelling ‘Concert in de vorm van een peer’ speelt, gebaseerd op pianomuziek van componist Erik Satie. Ik schreef ook een verhaal. Niet over een peer.

DE BUIK VAN EEN FOREL

Na acht jaar en zevenenveertig dagen smeken stond de ministerpresident dan eindelijk voor mijn deur.

Was het mijn brief? vroeg ik hem. Of de collage? Waren het mijn voicememo’s? Het telegram? De e-mails?

Ja, zei de minister-president, en ik durfde niet te vragen waarop. Hij droeg zijn kenmerkende gewatteerde vrijetijdsjasje, maar eronder, zoals ik hem dat gevraagd had, een pak. Donkerblauw, duur, een broek van vrij smalle snit – daar maakte ik me lichtelijk zorgen over – zijn smetteloos witte overhemd droeg hij net een knoopje te laag open. Tot mijn verdriet droeg hij geen stropdas, een daad van verzet misschien, of een poging tot vertrouwelijkheid.

Laten we maar gelijk beginnen, zei ik.

[…lees hier verder. Let op: binnenkort achter een betaalmuur. De Gids koop je bij goed gesorteerde boekhandels of je lievelingstijdschriftentent]

Vond je dit interessant?