Contact

Home

Twee korte verhalen, een recensie en een olifant

Twee korte verhalen

Voor de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam schreef ik de afgelopen tijd twee korte verhalen die nu op de verse website, een ware literatuurgoudmijn, terug te lezen zijn.

Je moet je fiets binnenzetten‘ schreef ik voor het programma Short&Kort, waarbij schrijvers de tagline (samenvattende zin) van een hen onbekende korte film krijgen. Die van mij was “Bevreemdende situaties ontstaan wanneer een jong vluchtelingengezin na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in een klein dorp in Nederland belandt.”

Sluit je ogen‘ is het resultaat van een science fiction-workshop van Monnik. Voor de verandering verplaatste ik mezelf niet in een geest, maar in een buitenaards wezen. Of eigenlijk: andersom.

Een recensie

Voor NRC besprak ik de verhalenbundel De hondenschool van de Hongaarse Edina Szvoren en concludeerde dat ik duidelijk geen Hongaar ben.

Een olifant

Vorige maand verscheen De olifant van de bovenbuurman. Arjan Peters besprak ‘m in De Volkskrant, op Hebban verscheen een mooie recensie van de hand van Anne Oerlemans en in HP De Tijd wordt geschreven: “Van Rijswijk (…) presenteert op droge toon telkens weer een volgende bron van geluidsoverlast. Dat werkt bijzonder komisch.” (hier een Blendle-linkje, De olifant volgt op Saskia Noort). In Het Parool en in De Morgen (tekst op aanvraag, staat niet online) verschenen interviews.

In Opium op Radio 4 sprak ik met Annemieke Bosman over (onder meer) de uitgave, en tot mijn grote vreugde draaiden ze zelfs Di Gojim.

Vond je dit interessant?