Contact

Home

Topauteur Connie Palmen en internationaal sterartiest Sven Ratzke werkten samen aan een theatershow over Marlene Dietrich – Connie schreef mee aan de tekst en Sven vertolkt die in zijn show. Zij vertellen over hun samenwerking en spreken over Dietrich, gender, en over mannelijkheid en vrouwelijkheid. Gespreksleider is schrijver en journalist Roos van Rijswijk. En natuurlijk speelt en zingt Sven een fragment uit zijn nieuwe show Marlene, begeleid door zijn pianist Jetse de Jong.

Marlene is vanaf 28 februari 2024 te zien in Nederlandse theaters. Een wervelend muziektheaterstuk over legende Dietrich, filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement, de isolatie verkoos. De voorstelling biedt inkijk in de waanzin, de showbizz en Marlenes herinneringen. Met als klapstuk: haar concert in 1960 in Berlijn. Sven Ratzke, o.a. bekend van Rocky horror show, Hedwig and the angry inch en zijn geroemde one-man-shows, vertolkt Marlene. Als geen ander weet Ratzke te switchen tussen genders en het werk van iconen naar zijn hand te zetten. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst door teksten van Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (art director Max Mara), geeft Marlene een kijkje in de ziel van een wereldberoemde legende.

Haar hele lezende leven is Connie Palmen gebiologeerd door vrouwelijk kunstenaarschap. In haar nieuwste boek Voornamelijk vrouwen beschrijft ze hen: vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Patricia Highsmith en Jane Bowles, die ieder op hun eigen wijze de grenzen van de heersende moraal en hun sekse overschreden. Voornamelijk vrouwen is Connie Palmens literaire lofzang op vrouwelijke scheppende kracht en autonomie. En het is vooral een verkenning van haar eigen schrijverschap, waarin ze al haar literaire thema’s laat terugkomen.

Theater aan het Spui – Zaal 1
€15 | T/m 30 jaar / Ooievaarspas €7,50 | DenHaagPas €12,50.

Op de hoogte blijven?