Contact

Home

Via Spui25 (Klik!) 

17 mei, 17:00 uur, Spui 25, Amsterdam

Auteur Torrey Peters brak vorig jaar wereldwijd door met haar roman Detransitie, baby (Atlas Contact). Naar aanleiding van haar boek gaat Torrey Peters in gesprek met de vertaler, Janneke van der Meulen, over de roman, gender en moederschap.

Reese had het goed voor elkaar: een liefdevolle relatie met Amy, een appartement in een van de betere wijken van New York, een niet al te vervelende baan. Zo had ze een prachtig leven opgebouwd. En ook de vervulling van haar diepste wens – moeder worden – leek nabij. Maar dan besluit Amy om weer als man te gaan leven; hun gezamenlijke leven stort in en de relatie gaat uit. Ames blijft ernaar verlangen het contact met Reese te herstellen. Als Ames’ nieuwe geliefde, Katrina, ontdekt dat ze zwanger van hem is, vat hij een gewaagd plan op: stel dat de ze de baby met z’n drieën grootbrengen? Naar aanleiding van haar boek gaat Torrey Peters in gesprek over gender en moederschap.

Over de spreker

Torrey Peters studeerde Creative Writing in onder andere Iowa en schreef eerder twee novellen. Detransitie, baby betekende haar internationale doorbraak; de vertaalrechten zijn in meer dan tien landen verkocht. De roman stond in 2021 op de longlist van de Women’s Prize For Fiction. Peters woont in Brooklyn. Detransitie, baby verschijnt in april 2022.

Janneke van der Meulen vertaalde werk van onder meer Virginia Woolf, Mona Simpson, Stefan Zweig, Jonathan Littell (met Jeanne Holierhoek), Martin Amis, Jesse Ball, Grace Paley, Joseph Roth (met Elly Schippers), Adam Ehrlich Sachs en ruim 70 libretto’s (o.a. Richard Wagners Ring des Nibelungen).

Op de hoogte blijven?