Contact

Home

Op de Schans (Aprilfeesten)

In april vindt een bijzondere editie van Op de Schans plaats: we brengen deze literaire explosie namelijk naar de Aprilfeesten!

Dit is een jaarlijks buurtfeest op het plein van de Nieuwmarkt met het idee bewoners bij elkaar te brengen. Georganiseerd door mensen uit de buurt- zonder winstoogmerk, subsidie, entreegeld of reclame.

Meer dan dertig jaar geleden begon het met bewoners die verschillende tenten en wagens uitstalden op het plein, om zo het beginnende festivalseizoen voor te bereiden. Dit groeide tot een bruisend buurtfeest, dat een aantal jaren later de Aprilfeesten gingen heten. Eind april bleek vanouds de tijd dat er jaarmarkten en later kermissen op de Nieuwmarkt waren- perfecte timing dus.

De Aprilfeesten worden dit jaar georganiseerd van 17 tot en met 23 april. Op de Schans vindt plaats op 19 april van 19:00 tot 19:45.

Deze editie van Op de Schans is gratis! Op de line-up staan Joost Oomen, Sholeh Rezazadeh en Prof. Soortkill en Roos van Rijswijk. De presentatie is zoals altijd in handen van Alma Mathijsen.

INFO

Op de hoogte blijven?