Contact

Home

Jesús Carrasco @ Crossing Border

Link! 

Jesús Carrasco (auteur van De Vlucht) gaat in gesprek over zijn langverwachte nieuwe roman Terug naar huis. Een fascinerende familieroman over ouderen, die hebben geworsteld om vooruit te komen in het leven en hun tradities willen doorgeven, en hun kinderen, op zoek naar een eigen plek in de wereld.

Over Terug naar huis

Juan is erin geslaagd om een onafhankelijk bestaan op te bouwen door te verhuizen naar Edinburgh, ver van zijn familie vandaan. Maar dan overlijdt zijn vader en wordt hij gedwongen terug te keren naar zijn kleine, Spaanse geboortedorp. Het is zijn bedoeling zo snel mogelijk na de begrafenis zijn gewone leventje weer op te pakken, totdat zijn zus een mededeling doet die zijn leven een compleet andere wending geeft. Ineens zit hij weer vast op de plek waaraan hij wilde ontsnappen, samen met zijn moeder, die steeds verder wegglijdt in het verleden.

INTERVIEWER

Roos van Rijswijk

Image for Jesús Carrasco

Author

Jesús Carrasco

Jesús Carrasco (1972) is geboren in Extremadura, een van de dunst bevolkte en droogste provincies van Spanje. Hij werkte onder meer als druivenplukker, afwasser, gymleraar, muziekmanager, tentoonstellingsinrichter, grafisch ontwerper en schrijver van reclameteksten. In 2013 maakte hij een daverende entree in de literaire wereld met zijn debuutroman De Vlucht,een boek dat in meer dan dertig landen werd uitgegeven en meerdere literaire prijzen en nominaties ontving. In Terug naar huis schept Carrasco opnieuw memorabele personages die gedwongen worden ingrijpende beslissingen te nemen als het leven hun onverwachte keuzes voor de voeten gooit.

Op de hoogte blijven?