Contact

Home

Interview: Rachel Kushner

(tekst van de site van ILFU)

Op maandag 23 september 2024 mogen we het literaire fenomeen Rachel Kushner verwelkomen op ILFU, voor een Book Talk over haar dan nét verschenen nieuwe roman Creation Lake (Atlas Contact, vertaald door Lidwien Biekmann).

DatumMa. 23 Sep.
Tijd20:00
LocatieBibliotheek Neude – Theaterzaal
Prijs€18 / €14,80 (Jongeren <25jr, Student, CJP, U-Pas, ILFU Members)
VoertaalEngels

Koop tickets

Dit nieuwe boek gaat over geheim agente Sadie, die infiltreert in een groep milieuactivisten op het Franse platteland. Haar opdrachtgevers willen dat zij de activisten aanzet tot een opstand, maar Sadie blijkt niet immuun voor het gedachtegoed van de geestelijk leider van de groep. Creation Lake is een roman waarin spionage, filosofie en activisme naadloos samenkomen – en Kushner kennende zal het ook weer een pageturner van jewelste zijn.

De Amerikaanse Rachel Kushner (1968) brak in 2013 internationaal door met de roman De vlammenwerpers, die op de shortlist stond voor de National Book Award en door talloze critici werd uitgeroepen tot beste boek van het jaar. In 2018 verscheen Club Mars, dat eveneens goed ontvangen werd, en deze zomer verschijnt dan de langverwachte nieuwe roman. Kushners werk wordt geroemd om de rijke personages, het gedetailleerde historische onderzoek en de meedogenloze ‘hardheid’ van haar proza.

Tijdens deze ILFU Book Talk wordt Kushner geïnterviewd door Roos van Rijswijk. Gijs Wilbrink zal een laudatio voor Rachel Kushner uitspreken; hij is een liefhebber van haar werk en liet zich voor zijn eigen debuutroman De beesten naar eigen zeggensterk inspireren door De vlammenwerpers. 

Op de hoogte blijven?