Contact

Home

ILFU Book Club: Marijke Schermer

In april praten we over het nieuwe boek van Marijke Schermer: In het oog (2024), een verhaal over relaties beëindigen en beginnen, kijken en bekeken worden, schuld en verantwoordelijkheid. Op 25 april gaan we met Schermer zelf in gesprek over dit boek.

Deze avond zal gemodereerd worden door Roos van Rijswijk, schrijver, presentator en interviewer.

ILFU Book Club met Marijke Schermer

Adres: Achter de Dom 14, Utrecht
Inloop v.a. 18:30
Aanvang 19:00
Prijs: €10 inclusief koffie en thee (gratis voor ILFU Members)

Over In het oog

Op een dag wordt Nicola onverwacht verlaten door haar geliefde. Tegelijkertijd blijkt dat haar financieringsaanvraag is afgewezen, terwijl ze juist iets groots op het spoor is in haar onderzoek naar de bacterie leptotrichia animalis. Het onderzoek kan wel een duwtje in de rug gebruiken, en dat duwtje besluit ze eigenhandig te geven.

Intussen maakt ze kennis met Louis, van wie ze volkomen in de ban raakt. Zowel met hem als met haar bacteriën in het laboratorium lapt Nicola de regels en normen aan haar laars. Ze onttrek zich steeds verder aan het zicht van anderen en zet ten slotte alles op het spel.

In het oog is een roman over kijken en gezien worden, over bedrog, macht, machteloosheid en verantwoordelijkheid – in het werkzame leven en in relaties. En, bovenal, over de helende kracht van de liefde.

 

Hier alle info

Op de hoogte blijven?