Contact

Home

Zet ‘m alvast in de agenda: op donderdag 23 maart 2023 van 10:00 tot 16:00 vindt de Dag van de Literatuur weer plaats in de Doelen in Rotterdam. Een uniek, tweejaarlijks festival om aan alle bovenbouw-leerlingen (havo/vwo) te bewijzen dat literatuur écht niet stoffig of saai is.

Zie website!

De achttiende editie van de Dag van de Literatuur zal weer bomvol zitten met inspirerende schrijversgesprekken, talkshows gehost door leerlingen, voorleessessies, spoken word, film, dans en muziek. Een groot aantal auteurs heeft al toegezegd aanwezig te zijn: Abdelkader Benali, Adriaan van Dis, Arthur Japin, Tommy Wieringa, Manon Uphoff, Annejet van der Zijl, Carmien Michels, Maartje Wortel, Sholeh Rezazadeh, Lale Gül, Niña Weijers, Jaap Robben en Hanna Bervoets.

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en elke editie trekt zo’n vijfduizend bezoekers. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland. Het is een unieke ervaring voor leerlingen die bijdraagt aan de kerndoelen Nederlands. Jongeren worden enthousiast gemaakt om de besproken boeken te lezen voor de lijst en ervaren daarmee de verwonderende kracht van literatuur.

Op de hoogte blijven?