Contact

Home

Crowdfunding J.M.A. Biesheuvelprijs weer van start!

Iets meer dan vier jaar geleden richtten Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Edith Vroon en ik de J.M.A. Biesheuvelprijs op: een jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandstalige verhalenbundel. Dat deden we omdat we het zonde vonden dat er weinig aandacht wordt besteed aan het genre; verhalenbundels worden weinig gelezen, verkopen niet zo goed en worden derhalve ook niet zo vlug uitgegeven. Daar wilden wij graag verandering in brengen. Ik durf voorzichtig te zeggen dat lijkt te lukken: ieder jaar weer blijken uit allerlei leesstoelen, boekhandels en uitgeverijen liefhebbers van het korte verhaal te kruipen. En te doneren, want de J.M.A. Biesheuvelprijs is de enige literaire prijs die door crowdfunding kan bestaan.

Nu hopen we volgend jaar voor de vierde keer de prijs uit te reiken. Aangezien de prijs zo’n beetje mijn literaire liefdesbaby is, hoop ik heel erg dat u zou willen meehelpen. Het liefst door middel van een donatie, natuurlijk (we moeten wel een beetje praktisch blijven) maar het enthousiast verspreiden van de campagne is ook al een fijn begin.

Ja, die campagne: hier kun je hem vinden. Lees daar vooral ook meer over de prijs, de jury, de vorige winnaars. En als u klaar bent, lees vooral een verhalenbundel! Of grasduin door het (al zeg ik het zelf) mooie archief dat inmiddels op de website van de J.M.A. Biesheuvelprijs is te vinden.

Vond je dit interessant?