Contact

Home

Voor wie zich afvraagt wat de bovenburen in vredesnaam allemaal doen om zo veel geluid te produceren.

Roos van Rijswijk woonde jarenlang onder een enorme herrieschopper; wat er daarboven werd uitgevoerd, was haar altijd een raadsel. Het leek wel alsof… ja, het móést wel een olifant zijn, die ’s nachts tapdanst, aan karaoke doet en met de bovenbuurman een luidruchtige kangoeroe heeft geadopteerd. Soms hebben ze ruzie, maar meestal is het leven één groot feest. Ze schreeuwen hun gesprekken boven de muziek uit, schuren even lekker de verwarmingsbuizen om te ontspannen en legen af en toe een zak knikkers op de laminaatvloer.

Van Rijswijk liet zich inspireren door de ontspannende klanken van de zelfgemaakte bowlingbaan van de bovenbuurman, het getrompetter van de olifant en de sprongen van de kangoeroe. Ze schreef de avonturen van het wonderlijke drietal op; samen met de illustraties van Sylvia Weve vormen ze een idyllische schets van hun kakofonische geluk. Wie wil daar nu niet onder wonen?

Auteur: Roos van Rijswijk
Illustrator: Sylvia Weve
Uitgeverij: Querido
NUR: 303
Hardcover
ISBN: 9789021408996
Prijs: € 15,00
Publicatiedatum: 17-04-2018

Te koop en/of te bestellen in de boekhandel, of online, bijvoorbeeld hier.

Grotesk en fijngevoelig tegelijk. (****NRC, Judith Eiselin) – Van andermans asociale gedrag kun je je afkeren. Van Rijswijk wendt zich er juist naartoe, en buigt haar ergernis en uitputting om in feestelijke taal. (***Volkskrant, Arjan Peters) – Een ding is zeker: het is een geweldig boekje. (Literair Nederland, Maartenjan Poortenga) – Van Rijswijk […] presenteert op droge toon telkens weer een volgende bron van geluidsoverlast. Dat werkt bijzonder komisch. (HP/De Tijd, Thomas van den Bergh) – Een klein pareltje voor in de boekenkast en een genot voor het oog. (****Hebban, Anne Oerlemans) – Het is fictie!11! (de bovenbuurman). 

Vond je dit interessant?